Simptomele miopiei

Miopia este una din afectiunile ce produc vedere incetosata si neclara. Persoanele care sufera de aceasta boala pot sa prezinte: dificultati in vederea obiectelor situate la distanta, precum intelegerea scrisului de pe tabla, la scoala, intelegerea scrisului la televizor sau la cinematograf, reducerea performanelor sportive.

Copiii mai mici de 8-9 ani nu isi dau seama ca nu pot sa vada obiectele aflate la distanta, dar parintii sau profesorii isi pot da seama de asta daca copilul: priveste obiectele cu ochii usor intredeschisi sau cu fruntea incruntata, tine cartea sau alte obiecte foarte aproape de ochi, sta in fata la scoala, in randurile din fata la teatru sau sta aproape de televizor, nu este interesat de sport si alte activitati ce implica o vedere buna la distanta, are dureri frecvente de cap.

Miopia incepe sa se dezvolte de obicei in copilarie sau la inceputul adolescentei, intre 8 si 14 ani. Majoritatea copiilor se nasc cu o usoara hipermetropie (dificultati in vederea la aproape) care este insa corectata de dezvoltarea normala a globului ocular in timpul copilariei.

Dar daca ochiul creste mai mult decat este normal si lumina nu mai este focalizata pe retina ci se focalizeaza in fata acesteia copiii devin miopi. Avasarea miopiei se opreste de obicei in jurul varstei de 14-16 ani la femei si l aproximativ 25 de ani la barbati.

Evolutia miopiei nu se poate opri dupa ce boala a debutat, ci se poate incerca corectarea vederii cu ochelari, letile de contact sau interventie chirurgicala.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks