Cauze rare ale miopiei

In afara de modificarea formei globului ocular mai sunt si alte cauze ale miopiei mai rar intalnite cum ar fi: Miopia patologica ce este o noala in care polul posterior al globului ovular se dezvolta in continuare dupa ce a atins dimensiunile normale.

Miopia secundara apare ca urmare a altor afectiuni sau situatii patologice precum nasterea prematura sau sinfromul Down. Pseudomiopia sau miopia brusc instalata este o situatie in care miopia se agraveaza in ritm alert din cauza unei alte boli precum diabetul zaharat necontrolat cu dieta sau medicamente.

Rar miopia poate sa fie produsa de afectiuni oculare precum cataracta sau keratoconus (protruzia anormala de forma conica a corneei; corneea reprezinta unul dintre invelisurile globului ocular care are doua portiuni: una anterioara transparenta si alta posterioara opaca).

Nasterea prematura creste riscul de dezvoltare a miopiei la copil in special daca prezinta retinopatie de prematuritate. Persoanele care au un grad mare de miopie, numita miopie severa au un risc crescut pentru dezlipirea de retina sau pentru glaucom.

Exista un risc crescut de miopie la persoanele de origine asiatica sau la cei cu miopie in familie. Femeile dezvolta mai epede miopie si, odata dezvoltata, au o forma mult mai severa decat barbatii.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks