Ce este miopia?

Miopia este una din cauzele frecvente de vedere neclara. Petru pacientii care au miopie iobiectele situate la distanta sunt neclare. Aceste persoane in efortul de a percepe obiectele aflate la distanta se incrunta sau pot privi cu ochii intredeschisi.

Majoritatea cazurilor de miopie apar in urma unei modificari a globului ocular. Acesta la subiectii normali este rotund, dar la cei cu miopie este asemanator ca forma cu un ou.

Din aceasta cauza lumina in loc sa focalizeze pe retina (membrana situata la nivelul polului posterior al globului ocular unde se gasesc celule ce receptioneaza semnalele luminoase, care sunt apoi transmise prin intermediul nervului optic la creier unde sunt transformate in imagini), se focalizeaza in fata ei.

Miopia este de obicei o afectiune mostenita, iar un copil are mai multe sanse sa fie miop daca unul sau ambii parinti sufera de miopie.

Mult timp s-a crezut ca miopia este produsa de activitatile ce implica utilizarea indelungata a vederii in activitati, precum cititul sau vizonarea programelor tv de la o distanta prea mica. Studii recente arata ca aceasta afirmatie este corecta demonstrand ca persoanele care lucreaza in posturi ce implica cititul pe perioade indelungate de timp sufera de miopie in stadii mai avansate decat alte persioane.

 

Noutati

Satisfactia vizuala in urma operatiei, este oferita de maniera in care am reusit sa personalizam cristalinul ce urmeaza a fi implantat. Un pacient care a inceput sa vada dupa indepartarea cataractei...

Read more...Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks