Cataracta - operatia de cataracta, remediu eficient
Cataracta
Aici puteti consulta tarifele pentru operatia de cataracta

Cataracta -tipuri cataracta

Cititi mai multe despre cataracta, tipuri de cataracta si despre simptomele acesteia.

Cataracta este o boala care duce la tulburari severe de vedere. Se poate solda chiar cu pierderea totala a vederii. In ciuda credintei generale, cataracta nu apare neaparat ca urmare a imbatranirii ochiului. Exista asa numita cataracta congenitale, care este consecinta unui proces patologic intrauterin. Apoi, este cataracta traumatica, aparuta ca urmare a unor lovituri a cristalinului, radiativa – consecinta a unor boli intraoculare sau chiar radiativa – ca rezultat al expunerii la radiatii ionizate. Insa, fara indoiala, principala cauza a acestei boli a ochiului este imbatranirea. Astfel, cataracta senila apare la persoane trecute de 50 de ani ca urmare a nutritiei deficitare a cristalinului si, mai ales, a diabetului zaharat.

Cataracta - operatia cristalinului

Singurul remediu cu adevarat eficient impotriva cataractei este operatia prin care se inlocuieste cristalinul afectat cu unul artificial. Cu cat operatia survine mai repede, in stadiile incipiente ale bolii, cu atat sansele de recuperare cresc. Chiar daca este o metoda invaziva, riscurile pe care aceasta le implica sunt minime. Clinica noastra va sta la dispozitie cu echipamente ultramoderne, unde asemenea operatie devine o simpla formalitate (dureaza 5 – 7 minute in cazurile normale, si pana la 20 in cele mai severe). De asemenea, punem la dispozitia pacientilor nostri mai multe tipuri de cristaline.

Cataracta secundara

- complicatie tardiva survenita dupa operatia de cataracta
- cataracta secundara se trateaza eficient prin utilizarea laserului yag
Interventia se numeste capsulotomie yag laser, dureaza cateva minute, este complet nedureroasa si readuce instantaneu claritatea vederii prin indepartarea acelui material opac sau translucid, cu ajutorul laserului.

cataractacataractaoperatia

 

Date de contact

Clinica de oftalmologie OCULUS-MED

Adresa: Str. Arhitect Mincu, Bloc 12 bis, Ap.3, Focsani, Judetul Vrancea, Romania
Tel: +40-237.223.506
Fax: +40-237.223.506
Website: www.oculusmed.ro

Urmariti-ne pe retele sociale

Facebook Twitter Google Bookmarks